25 december 2006

Fijne kerstdagen!

Zaterdag 23 december 2006

Ondertussen zijn we al een paar dagen in Mémé. De rust en de gezonde lucht in vergelijking met Maroua is een welkome verandering.
De vele bekenden die ons komen goeie dag zeggen, doen deugd. De leerlingen van de verschillende scholen zijn ondertussen allemaal thuis.
Met de nieuwe jonge priester Mathias Nigeria hebben we ondertussen goed kennis gemaakt. Met Fadi en hem zijn we donderavond in Tokombere naar een optreden van het schoolkoor geweest en gisterenmorgen was Mathias uitgenodigd voor zijn eerste mis in het college. Hij werd er als oud-leerling van de eerste lichting en als eerste priester van het college Baba Simon in de bloemetjes gezet.
Na de middag zijn Regine en ik een paar inkopen gaan doen op de markt van Mémé. Er was extra veel bedrijvigheid want Kerstmis nadert nu vlug.

Zondag 24 december

Gisteren kwam frère Roger op bezoek o.a. om biecht te horen. We hadden natuurlijk heel wat te vertellen. (Het is met hem dat ik in 2003 een tweetal weken naar het oosten in Salapoumbe gereisd ben) Hij gaf de timmerman wat goede raad en als praktische technische knobbel herstelde hij enkele kleine defecten. We werden ook hartelijk ontvangen door de familie van Etienne en zagen met genoegen dat de woning wat verbeterd was en ze ook wat meer kleinvee hadden. Etienne vertelde dat ze op die manier hun deel voor de studies van zes van hun negen kinderen konden helpen betalen. Ook een deel van de medische kosten voor hun laatste kind dat wat gehandicapt is.
Emmanuel hielp zijn vader bij het herstellen van een stuk afsluiting van hun woning en deed veel groeten aan Maaike. David, een jonge bewonderaar van Maaike kwam een brief voor haar afgeven.
Na de middag hielp Regine bij het versieren van de kerk en Roger toonde me een verbeterde houtoven die ze in de nieuwe zaal van de zusters aan het maken zijn. Het grote voordeel ervan is dat de rook via een schoorsteen naar buiten gaat. Bij de familie van Etienne hadden we nog ondervonden hoe ongezond die rook in de keukenhut wel is. ’s Avonds aten we samen met de zusters Hedwige en Alice en maakte ik nog een avondwandeling naar een ‘concert’ ter gelegenheid van een huwelijk. Het was om twee uur begonnen en ondertussen afgelopen maar de avondwandeling had deugd gedaan .
Nogmaals aan iedereen een Zalig Kerstfeest en veel warme groeten!!
Marc en Regine

1 opmerking:

Anoniem zei

En een heel gelukkig 2007!
Groetjes,
Maaike