04 januari 2007

Enkele belevenissen van de laatste dagen

Enkele van mijn klasgenoten Spaans
Op bezoek bij de familie van Mathias in Kousseri
De kunst van het netvissen

Donderdag 4 januari

Ondertussen loopt de kerstvakantie op haar eind en zijn we al een paar dagen in Maroua.
Gisteren hebben we zuster Lea een gelukkig nieuwjaar kunnen toewensen en we zijn afgesproken om volgende week bij haar op bezoek te gaan. Het is ook wel een stukje kouder geworden en ’s nachts kunnen we wel een deken gebruiken.
We ontmoetten Filip, Djoumai en Stef. Bij hen zijn we omstreeks de 23ste januari verwacht. Het ziet er naar uit dat het een mooie 10-daagse wordt, in een heel andere streek. We zullen er ook Anie Leroy bezoeken.
Gisteren is de 80-jarige priester Gonzague, die al een maand ziek is, naar Ndjemena vertrokken om naar huis te vliegen. Het was een moeilijk afscheid maar hij hoopt om nog terug te komen.
De kleine wees ‘Tom Tom’ of ‘Pepito’ die eigenlijk Mois heet, verveelt zich wel wat en komt contact zoeken. Hij heeft hier een mooie tekening gemaakt en gekleurd en helpt ook wat bij het samen vegen en opruimen van de bladeren.
’s Avonds zijn we Nieuwjaar gaan wensen bij de familie Fouda. De vrouw is verantwoordelijk voor de bedeling van de medicamenten en werkt ook als vrijwilligster in de opvang van HIV-weduwen en weeskinderen. Vrijdag gaat Regine met haar naar een centrum van bewustwording van het aids-probleem.
Je ziet het onze dagen blijven goed gevuld ook tijdens de vakantie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Marc en Regine
bedankt voor jullie wensen, van ons hier zeker hetzelfde.
wat jullie in Kameroen meemaken is subliem, nietwaar, en ge doet ons verwateren, Marc, met al dat 'netvissen'. Die manier van vissen heb ik nog niet geoefend, proberen maar in de vijver te Marke??
Kerst en Nieuw zijn goed verlopen.De kerststallententoonstelling was een succes. Sterzingen in nu volop aan de gang en met de gitaar doen we dat graag. Laat ze maar zingen.
En zingen doen jullie ook graag.
Zing maar veel met de mensen ginder.
So long en vele groetjes vanuit Kortrijk
Adelbert

Anoniem zei

Beste Marc en Regine,
Het was een grote vreugde om nieuws te ontvangen, om nu eindelijk op de blogspot site iets te vinden... om te kunnen communiceren... Dit is een probeersel in de hoop dat er jullie iets bereikt, want ook via email van Marc noch Regine tot op heden iets kunnen afleveren. Alle hoop en zegen elke dag en alle dagen van mij en van ons allemaal en Zr.Maria was o zo in de wolken met al dat liefs en die vele zoentjes. Toen we er met nieuwjaar er aan dachten om toch eens een smsje via onze gsm te proberen, maar volgens Marie-Louise kon dat deze week niet. Jullie zitten daar inderdaad nogal afgelegen..., maar o zo dierbaar en aanwezig in ons hart en rondom op de foto's in huis. Alvast bid ik elke dag voor jullie en ik niet alleen, en ja: we missen jullie ook hoor Regine..., maar we voelen ons verbonden dat zeker en het is zo mooi wat jullie deze mensen brengen. Heb je daar al naar planten en dieren kunnen zien? Hier is het waaien en regenen, maar nog geen echt koud winterweer. Zr.Bernadette die voor zes maanden in Lyon zit, blijkt het goed te stellen. Volgende zondag, 14 januari, vieren we hier de Doop van Christus en wordt terug een icoon gewijd: de Christus - Pantocrator, die begin april vertrekt naar Madagascar. We hebben in onze instrumentengroep ook van sedert Kerstmis twee nieuwe aanwinsten. De kerstpakjesactie van Marie-Louise voor de armen was een succes en een vreugde over de toevloed waarbij ze 58 gezinnen konden verheugen. Veel dank voor het nieuws dat we nu verder opvolgen... Alvast dikke hartelijke kerst- en nieuwjaarszoenen voor jullie beiden en goede moed aldaar. Zr.Marie-Dominique en medezusters van de Karmel