04 februari 2007

De terugkeer

De mis in Banyo met priester Henry
Onze vierde lekke band
Gezellig samen eten met de studenten van Mémé
Een van de gekantelde vrachtwagens!

Donderdag 1 februari
De dag begint goed! Om 4 uur worden we al tot het gebed opgeroepen door een luidsprekerige muezzin. Als ik naar de mis ga, zie ik dat we weer een platte band hebben. Priester Henri helpt ons uit de nood en de band (deze keer niet in flarden) wordt redelijk snel hersteld. Om 8u30 vertrekken we voor 115 km, het grootste deel moeilijke piste naar Tibati. We hebben intussen de 2000 km overschreden. Dan gaat het over Ngat, Lewa en na onze eerste uitgebreide politiecontrole komen we vermoeid in Ngaoundere aan. Het is 16u30. De frisse pint en het stortbad doen zeer veel deugd. We nodigen de drie studenten van Mémé uit en gaan gezellig samen eten. Terwijl we wachten bekijken we samen de mooiste foto’s! 500! Iedereen is gelukkig en om 20u30 voer ik hen naar hun studentenverblijf terug. In het donker moeten we wel wat zoeken. Maar ik kom veilig weer thuis en ga ook vlug slapen. We verlangen nu wel om weer in Maroua aan te komen

Vrijdag 2 februari

Na de mis gaan we nog even op bezoek bij zuster Isabel die lange tijd in Mokong geweest is en dan gaat het full speed richting Garoua waar we tegen de middag aankomen. Na een lichte maaltijd rijden we door naar Maroua. De weg is lastig omdat je geen ogenblik verstrooid mag zijn door verraderlijke putten. We zien heel veel katoen en enkele merkwaardige bomen en rotslandschappen en een gekantelde vrachtwagen. In Bidzar wil Frans nog goeie dag zeggen aan een Belgische zuster maar die is tot 4 maart in vakantie. Moe maar gezond en tevreden komen we om 17u30 thuis. We hebben 2875 km op de teller. Het is al veel warmer geworden dan 11 dagen geleden.

Zaterdag 3 februari

We hebben wel wat tegenslag: heel de dag stroompanne en dus ook geen water. Als de panne hersteld is geraken we niet op internet. Ik ga naar de studenten van Mémé en naar de sare om over onze reis wat verslag uit te brengen. Er is ook een studiedag voor al de zusters van het bisdom en we zijn dus heel veel bekenden. Morgen proberen we het internet nog eens. En het lukt!!

Geen opmerkingen: