04 februari 2007

Bezoek aan een broederlijk delen Project

De familie van Filip met Djumaï en Stef
Het bureau van Filip in Kumbo
Het bureau van één van de medewerkers
Het nieuwe vormingscentrum

Vrijdag 26 januari 2007
Na het herstellen van de band bezoeken we een deel van Kumbo, de kathedraal, de bureaus van de familieanimatie, landbouwanimatie waar Filip voor Broederlijk Delen werkt. Na het middageten en een korte siësta vertrekken we naar een landbouwtrainingscentrum in opbouw te Mbiami.
Het is een onvoorstelbaar slechte weg. We vrezen het ergste voor de wagen. 25 km in 1u30! Het bisdom trekt er een slaapzaal, vergaderzaal en sanitair blok op om ook jonge landbouwers uit andere dorpen een opleiding te kunnen bezorgen. Broederlijk Delen komt tussen in de kosten van de opleiding, niet in de gebouwen. Er is ook een plan om drinkbaar bronwater uit de bergen naar het centrum te leiden en er het bijzijnde dorp ook van te laten genieten. Vanaf februari hopen ze de eerste interne leerlingen te kunnen ontvangen. Ze zullen er onder andere ook kennis nemen met geneeskundige planten.
Tijdens de terugweg is het zover: een nieuwe band aan flarden. Zo komen we maar omstreeks 18u45 weer in Kumbo en hebben we net de tijd om ons wat op te frissen en bij de CICM-zusters op bezoek te gaan. Er is hier een Vlaamse zuster Rita De Swaaf. Ook hier wordt er uitgebreid over de missiewerking in Kameroen gesproken. Na de lekkere, aangename maaltijd keren we naar huis terug. Maar net aan de toegang van het bisschopshuis stellen we een nieuwe platte band vast. Filip gaat zijn wagen halen en Frans laat zijn wagen achter. Morgen dus twee nieuwe banden!

Geen opmerkingen: